Maattabel

 Hulp nodig bij het opmeten van je armband maat, ketting maat of ringmaat? Wij geven je tips!

Ringmaat opmeten

Een eenvoudige manier om je ringmaat te bepalen is door een goed passende ring op te meten. Je kunt dit doen door met een lineaal de binnendiameter van de ring te meten. Let op: een brede ring voelt wat strakker, zorg dus dat je een ring op meet die qua breedte overeen komt met de ring die je wilt bestellen.

Je kunt de ring ook opmeten door deze handleiding te printen en de ring op het papier te plaatsen. (Belangrijk: uitprinten op 100% zonder verkleining)

Nieuw: de Zinzi ring sizer
Nog makkelijker je ringmaat opmeten? Met de Ring Sizer van Zinzi meet je eenvoudig en snel je ringmaat op. Ontdek meer manieren om je ringmaat te bepalen via onze maattabel.

Ketting maat opmeten

De lengte van een collier wordt bepaald door persoonlijke smaak en stijl. Zinzi heeft colliers in verschillende lengten en kleuren. Alle Zinzi colliers zijn vervaardigd van eerste gehalte zilver (925) en voorzien van een extra laag rodium voor een langdurige glans. Als je een ketting wilt die mooi aansluit rond de hals, dan is voor de meeste vrouwen tussen 43 en 45 cm een geschikte lengte.

Wil je liever een ketting die iets langer valt, dan zijn de lengten tussen 48 cm en 60 cm geschikt. De lengten 70 cm en 90 cm heeft Zinzi voor de langere halskettingen. Onderstaande afbeelding laat zien hoe de verschillende collierlengten vallen. Bekijk de afbeelding om gemakkelijker je juiste maat te vinden.

Armband maat opmeten

Het meten van uw armband maat gaat het gemakkelijkst met een meetlint of een touwtje dat je naast een liniaal legt. Meet de omtrek van je pols direct onder het knobbeltje onder je hand. Tel hier 2 centimeter bij op. Dit is je armband maat. Als je polsomtrek bijvoorbeeld 17 cm is, dan is je armbandmaat 17 cm + 2 cm = 19 cm.

De armband maat is ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, wanneer je het prettig vindt dat de armbanden wat strakker zitten, tel dan 1 cm tot 1,5 cm bij je pols omtrek op. De meeste Zinzi armbanden zijn ongeveer 17-19 cm lang en kunnen worden aangepast naar de juiste maat met behulp van een verlengstuk.

Back to top