Ringen maattabel

Weet je niet welke ringmaat je hebt? Dan hebben wij de juiste tips voor jou, zodat je handig je eigen ringmaat kunt meten.

Nieuw: de Ring Sizer van Zinzi

Zinzi heeft een handige Ring Sizer ontworpen met natuurlijk de roze Zinzi look.
Je ringmaat opmeten is nog nooit zo makkelijk geweest. Schuif om te meten het smalle uiteinde door de opening, zodat er een ring ontstaat. Schuif de ring om je vinger en trek aan het uiteinde waardoor de ring passend wordt. Meet nu je ringmaat ter hoogte van je knokkel. Want de uiteindelijk gekozen ring zal namelijk over je knokkel heen moeten. Let goed op dat de Ring Sizer bij het meten niet te strak zit.

Voeg de Ring Sizer toe aan je winkelwagen.

Zodat je altijd thuis je eigen maar ook van anderen de perfecte ringmaat kunt opmeten.
Zinzi heeft 7 verschillende ringmaten in voorraad: maat 50, 52, 54, 56, 58, 60 en 62.

Tips bij het kiezen van je ringmaat:
Kies altijd de ringmaat van de vinger waaraan je de ring gaat dragen. Rond af op de dichtstbijzijnde hele millimeter.

Meet een ring aan de binnenkant op

De eenvoudigste manier om je ringmaat te bepalen is door een goed passende ring op te meten. Je kunt dit doen door met een lineaal de binnendiameter van de ring te meten. Let op: een brede ring voelt wat strakker, zorg dus dat je een ring opmeet die qua breedte overeen komt met de ring die je wilt bestellen.

Binnendiameter Ringmaat
16 mm 50
16.5 mm 52
17.25 mm 54
17.75 mm 56
18.5 mm 58
19 mm 60
19.75 mm 62

Meet de omtrek van uw vinger

Een andere manier om de ringmaat te bepalen is door jouw vinger op te meten. Dit kan met een lint of koord. Je kunt de omtrek van jouw vinger ook opmeten door dit pdf document te printen en de papieren meter te gebruiken. 
(Belangrijk: uitprinten op 100% zonder verkleining)

Omtrek vinger Ringmaat
49-50 mm 50
51-52 mm 52
53-54 mm 54
55-56 mm 56
57-58 mm 58
59-60 mm 60
61-62 mm 62

Een extra kleine ring voor om de knokkel of pink

Een aantal ringen zijn verkrijgbaar in extra kleine maten zodat ze ook boven de knokkel gedragen kunnen worden of om de pink.

Meet een knuckle of pinkring aan de binnenkant op.

Binnendiameter  Ringmaat
13.25 mm 42
14 mm 44
14.5 mm 46
15.25 mm 48

Meet de omtrek van uw knokkel of pink.

Omtrek knuckle Ringmaat
41-22 mm 42
43-44 mm 44
45-46 mm 46
47-48 mm 48

Hoe ringmaat opmeten

Wil je de perfect passende ring vinden? Het opmeten van je ringmaat is de eerste stap naar het vinden van een ring die comfortabel en elegant om je vinger past. Bij Zinzi begrijpen we het belang van een goede pasvorm, daarom delen we graag onze tips voor het nauwkeurig meten van je ringmaat.

Ring maat meten

Het meten van je ringmaat is eenvoudig en kan thuis worden gedaan. Gebruik een flexibele meetlint of een koord om de omtrek van je vinger te meten. Zorg ervoor dat de meting strak maar niet te strak is, en markeer het punt waar de uiteinden elkaar overlappen. Meet vervolgens de afstand tussen de markeringen in millimeters. Dit geeft je de omtrek van je vinger, wat overeenkomt met je ringmaat. Met behulp van dit hulpdocument kun je ook jouw omtrek opmeten. Ook kun je onze ringsizer gebruiken. Deze tool kun je op onze website bestellen en hiermee kun je op een makkelijke een nauwkeurige manier jouw ringmaat opmeten.

Ringen maattabel

Om je ringmaat te bepalen, kun je ook gebruik maken van een ringen maattabel. Deze tabel vertaalt de omtrek van je vinger naar de bijbehorende ringmaat. Bij Zinzi bieden we een handige ringen maattabel aan, waarmee je snel en eenvoudig de juiste maat kunt vinden voor onze prachtige collectie ringen.

Meer tips voor ringmaten opmeten

Naast het meten van de omtrek van je vinger zijn er nog enkele andere tips die kunnen helpen bij het vinden van de perfecte ringmaat. Meet bijvoorbeeld je ringmaat op verschillende tijdstippen van de dag, omdat je vingers gedurende de dag kunnen uitzetten door warmte en smaller worden bij kou. Deze variaties in temperatuur kunnen invloed hebben op de nauwkeurigheid van je meting.

Bij Zinzi bieden we een uitgebreide collectie prachtige ringen in verschillende stijlen en maten. Ontdek onze collectie en vind de perfect passende ring die jouw persoonlijkheid en stijl weerspiegelt!

Back to top