Die zoete glazuurlaag, daar wil je toch meteen je tanden inzetten?

Donuts recept

Van Foodie Sanne van Rooij – oprichtster van haar blog Living The Green Life

Donuts zijn toch wel één van de leukste dingen om uit te delen. Die zoete glazuurlaag, daar wil je toch meteen je tanden inzetten? Deze versie is onze favoriet, want roze is reuze!

 

Hoeveelheid

6 donuts

 

Bereidingstijd

BEREIDINGSTIJD 10 minuten + OVENTIJD 15 minuten

+ WACHTTIJD 15 minuten

 

Allergenen-informatie

sojavrij

 

Tools

Donutvormpjes

 

Ingrediënten

Donuts

1 tl kokosvet, om in te vetten

200 g bloem

50 g kokosbloesemsuiker

2 tl bakpoeder

200 ml amandelmelk

30 ml kokosvet, gesmolten

¼ tl zout

50 g appelmoes

rasp van 1 verse citroen

 

Topping

100 g poedersuiker

sap van 1 verse citroen

1 el bietenpoeder

2 el gehakte pistachenoten

1 tl rozenblaadjes

 

Bereidingswijze

1.   Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de donutvormpjes in met het kokosvet.

2.   Meng de ingrediënten voor de donuts in een kom tot een beslag.

3.   Vul de vormpjes met het deeg en bak in vijftien minuten in de oven gaar.

4.   Meng de poedersuiker en het citroensap tot een icing.

5.   Smeer de icing over de donuts en strooi het bietenpoeder, de pistachenoten en de rozenblaadjes erover.

Delen:

Back to top