Donuts recept
Van Foodie Sanne van Rooij – oprichtster van haar blog Living The Green Life
Donuts zijn toch wel één van de leukste dingen om uit te delen. Die zoete glazuurlaag, daar wil je toch meteen je tanden inzetten? Deze versie is onze favoriet, want roze is reuze!
Hoeveelheid
6 donuts
Bereidingstijd
BEREIDINGSTIJD 10 minuten + OVENTIJD 15 minuten
+ WACHTTIJD 15 minuten
Allergenen-informatie
sojavrij
Tools
Donutvormpjes
Ingrediënten
Donuts
1 tl kokosvet, om in te vetten
200 g bloem
50 g kokosbloesemsuiker
2 tl bakpoeder
200 ml amandelmelk
30 ml kokosvet, gesmolten
¼ tl zout
50 g appelmoes
rasp van 1 verse citroen
Topping
100 g poedersuiker
sap van 1 verse citroen
1 el bietenpoeder
2 el gehakte pistachenoten
1 tl rozenblaadjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de donutvormpjes in met het kokosvet.
2. Meng de ingrediënten voor de donuts in een kom tot een beslag.
3. Vul de vormpjes met het deeg en bak in vijftien minuten in de oven gaar.
4. Meng de poedersuiker en het citroensap tot een icing.
5. Smeer de icing over de donuts en strooi het bietenpoeder, de pistachenoten en de rozenblaadjes erover.