Zinzi maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van de cookies. Lees Meer Akkoord

Goede voornemens? Tijd voor een healthy gember-kurkuma juice!

Gember kurkuma juice recept

Van Foodie Sanne van Rooij – oprichtster van haar blog Living The Green Life

Dit sapje is fijn om te drinken voor het sporten of om je wat extra energie in de ochtend te geven. We spiced it up met de gember! Heerlijk koud en verfrissend voor in de zomer, maar het is ook mogelijk om ’m op te warmen in een pannetje voor de donkere maanden. Hoe dan ook, het is lekker om wakker mee te worden in de ochtend.

 

Hoeveelheid

2 personen

 

Bereidingstijd

5 minuten

 

Allergie-informatie

olievrij, glutenvrij, sojavrij, notenvrij

 

Tools

Keukenmachine of blender, zeef

 

Ingrediënten

500 ml sterk getrokken kamillethee, afgekoeld

3 cm verse gember

¼ tl kurkuma

2 sinaasappels, gepeld

1 handjevol ijsblokjes

 

Topping

kaneel

 

Bereidingswijze

1.   Mix alle ingrediënten voor het sapje in de keukenmachine of blender.

2.   Haal het sapje door de zeef als je niet van pulp houdt.

3.   Verdeel over twee glazen en garneer met een klein beetje kaneel

 

Tip

Warm drinken? Laat het ijs weg en verwarm het sapje na het blenden in een pannetje!

 

 

Delen:

Back to top