3x spelletjes om te spelen met het Zinzi kaartenspel

Spelers klaar? Schudden maar! 

Niets zo gezellig en gevaarlijk als een goed feestmaal afsluiten met een kaartspelletje. Met het Zinzi kaartspel ben je wel een avondje zoet. Van liegen tot meppen, tijdens het spel mag alles. Kijk wel uit voor slechte verliezers en valsspelers, die zitten er altijd tussen. Ken je onderstaande spellen al?

Actie: Shop voor minimaal €59,95 aan sieraden en krijg een set Zinzi speelkaarten cadeau! Shop hier.

 

  • Liegen (bullshit)

Je speelt dit spel met drie of vier mensen. Verdeel alle kaarten onder de spelers. Iedereen krijgt een gelijk aantal kaarten toebedeeld. Het uitgangspunt is dat je moet proberen om al je kaarten kwijt te raken. De speler die als eerste alle kaarten kwijt is, is de winnaar. Aan het begin van het spel maakt het niet uit wie er begint, dat bepaal je als groep. In de rondes daarna begint de verliezer altijd. Diegene die begint, noemt een kleur waarin wordt gespeeld. Dat kan dus klaver, ruiten, harten of schoppen zijn. Dit wordt de actieve kleur. Vervolgens legt iedere speler, met de klok mee en om de beurt, een kaart op. De kaarten die worden opgelegd, liggen met de achterkant naar boven gekeerd, zodat je van elkaar niet kunt zien welke kaart wordt opgelegd. Als je vermoedt dat je voorganger ‘liegt’ over de kleur die hij heeft opgelegd, mag je de vorige speler uitdagen door te roepen: “je liegt!” (of: bullshit)”.

Heeft de vorige speler de laatste kaart in de actieve kleur gespeeld, dan heeft hij of zij niet gelogen en moet jij als uitdager de hele stapel in je hand nemen. Je bent dan ‘gejast’. Klopt je vermoeden en loog je voorganger inderdaad, dan moet hij of zij de hele stapel in zijn hand erbij nemen. In dat geval is deze speler gejast. Vervolgens gaat het spel verder en mag de verliezer de nieuwe actieve kleur bepalen. De speler die alle kaarten kwijt is, heeft gewonnen.

 

  • Meppen

Test je reactievermogen! Je wilt namelijk als eerste alle kaarten bemachtigen. Om te beginnen, verdeel je de kaarten tussen de twee personen zonder dat je ze kan zien. Om de beurt gooi je vervolgens de bovenste kaart van je stapel op tafel. Liggen er twee kaarten met dezelfde waarde? Sla dan zo snel als je kan met je hand bovenop de stapel. De persoon die het snelste was, krijgt vervolgens de hele kaartenstapel.

 

  • Zenuwen

Het doel van dit spel is om als eerste al je kaarten kwijt te spelen. Om te beginnen, verdeel je alle kaarten over het aantal spelers. Vervolgens gaat elke persoon zijn kaarten in vijf hopen leggen. De eerste stapel bestaat uit één kaart, de tweede stapel uit twee kaarten en ga zo maar door. De bovenste kaart draai je telkens om. Hebben twee kaarten dezelfde waarde? Dan mag je deze op elkaar leggen en een kaart van de ene stapel weer omdraaien. Als er zo een stapel leeg raakt, mag je daar de zichtbare kaarten van een andere stapel leggen.

De overgebleven kaarten leg je rechts in het midden tussen de spelers. Wanneer beide spelers klaar zijn, draaien ze op hetzelfde moment de bovenste kaart van hun stapel (met de afbeelding weg van de tegenstander) om en leggen deze tussen de stapels in. Hierop kunnen ze hun eigen speelkaarten neerleggen. Opgelet: de waarde van de kaarten moet wel op elkaar volgen, net zoals bij Patience. De kleur doet er niet toe. Je hoeft ook niet meer je beurt af te wachten. Je wint het spel als je al je kaarten kwijt bent.

Delen:

Back to top