Zinzi maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van de cookies. - Lees Meer - Sluit Bericht

Ben jij een zilver, rosé of goud type?

Zilver, rosé of goud... waar ligt jouw voorkeur? Een keuze die je niet direct hebt gemaakt. Vaak is het afhankelijk van de ondertoon en tint van je huid, maar je kledingkeuze kan ook heel bepalend zijn. Misschien heb jij wel een hele duidelijk voorkeur, ongeacht wat je aan trekt of wat anderen zeggen dat goed bij je staat. Voor degene die het nog niet helemaal weten of als je nieuwsgierig bent naar wat voor factoren er allemaal meespelen: lees snel verder!

Liever gelijk jouw voorkeur shoppen? Shop hier zilver, roségoud, geelgoud of écht goud.

1. Not by heart but by blood
Heb jij je aderen weleens gecheckt? Bij de één liggen ze wat hoger aan de oppervlakte dan bij de ander, maar de kleur kan dus duidelijk verschillen. Heb je een blauwige kleur, dan heb je een koele ondertoon en staan zilveren sieraden je beter. Meer een groenige kleur aderen? Dan heb je een warme ondertoon en kun jij (rosé)gouden sieraden heel goed hebben.

2. Angelina Folie
Een tweede manier om erachter te komen welke kleur sieraden bij jou past is te testen met een zilver- en goudfolie onder je gezicht. Past de zilverfolie beter, dan heb je een koele ondertoon. Als de goudfolie beter bij je past dan heb je een warme ondertoon. Rock jij beide folies? Call yourself a lucky girl, want dan staan zowel zilver als (rosé)goud jou!

3. Kleren maken de man (én vrouw)
Welke kleuren kleding jou goed staan zegt ook veel over jouw huidtint en ondertoon. Als kleuren met een gele basis zoals oranje, bruin en warm rood goed staan bij je dan heb je een warme ondertoon. Staan kleuren met een blauwe basis zoals blauw, groen, roze en paars jou beter dan ben je waarschijnlijk een koel type.

4. Beach please
Voor deze test moet je of wat geduld hebben of nu direct een strandvakantie boeken (dan willen wij graag mee). Na een dagje strand kun je er namelijk ook achter komen welke ondertoon jouw huid heeft. Heerlijk bruin na zo’n dagje? Dan heb je een warme ondertoon, so embrace the gold (of roségoud). Verbrand jij snel en is rood jouw look deze zomer, dan heb je een koele ondertoon. Ook als je eerst rood wordt en later mooi bruin kleurt (je hebt dan een medium huidskleur) heb je een koele ondertoon.

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Wat heb je mooie ogen! En die kleur van je haar, heb je daar wel eens goed op gelet? Beiden verklappen namelijk ook de ondertoon van je huid. Heb jij blauwe of groene ogen en platina of askleurige tinten in je haar? Dan heb je een koele ondertoon en dus: zilver! Heb jij bruine ogen en gouden of koperen tinten in je haar? Dan spat de warmte er vanaf en adviseren we je nu nog die gouden sieraden te shoppen!

Diamonds are a girl’s best friend! Want deze staan iedereen. Dus als je er nog niet helemaal uit bent wat voor jou het beste werkt, ga voor diamanten of mooie zirconia’s.

How to wear it?

Multicolour

En, was de uitkomst wat je ervan verwachtte? Misschien ben je erachter gekomen dat je een koel type bent, terwijl je goud net zo mooi vindt. Moet je het dan ineens niet meer dragen? Die keuze is natuurlijk helemaal aan jou. Maar we hebben nog wel een tip om het beter te laten staan. Je kunt namelijk ook kleuren combineren. Say what now? Dit was voorheen echt not done, maar tegenwoordig iets wat we vaker zien en helemaal on trend is. Maar waar moet je op letten?

  • - Draag de kleuren in een oneven verhouding met elkaar. Dus bijvoorbeeld 1/3 goud en 2/3 deel zilver.
  • - Combineer dezelfde sieraden in verschillende kleuren, zoals een paar armbanden in goud én zilver. Echter staan gouden oorbellen met een zilveren ketting minder goed en oogt zelfs wat onrustig.
  • - Combineer sieraden die door hun vorm, look of stijl mooi bij elkaar passen.
  • - Als je verschillende kleuren met elkaar combineert, dan is het beter om de rest van je outfit wat rustiger te houden.
  • - Draag een zilveren en gouden armband met dezelfde look aan dezelfde arm.
  • - Armbanden zijn een goed sieraad om te combineren, bijvoorbeeld een zilveren armband met een gouden horloge.
  • - Draag een multicolour sieraad of horloge (waarin goud en zilver al gecombineerd is) en draag hier dan een sieraad in één van de twee kleuren bij.

Delen:

Back to top